Ook elektrisch!

Electrische trapondersteuning voor Quattrocycle en Quattrotour

De Quattrocycle met trapondersteuning is totaal nieuw op de markt. Fietsen wordt nu een fluitje van een cent. Met de sterke motor en accu van 48V en 10 Amp vliegt u vooruit. De Quattrocycle met elektrische trapondersteuning is uitermate geschikt voor de zorgsector. Een beleider/ster kan met 3 van zijn cliënten gaan fietsen. De Quattrocycle met trapondersteuning is ook leverbaar voor de Quattrotour (2 trapper).

Koppelsensor

Koppelsensor, de motor zal direct helpen zodra er kracht op de pedalen wordt uitgeoefend. De motor wordt alleen bekrachtigd als de berijder aan het trappen is. Door gebruik te maken van dit systeem vallen de Quattrocycle en Quattrotour met trapondersteuning nog steeds in de categorie fiets binnen Europa. Daarom is geen kentekenplaat, rijbewijs of iets dergelijks nodig.

Motor

De motor heeft een vermogen van 250 tot 1000 Watt. De motor drijft het linker achterwiel aan d.m.v. een aparte ketting.

Accu

De accu is onder het bagagerek gemonteerd. De accu is een Lithium-Ion accu van 48V met een capaciteit van 10Ah. Het systeem wordt geleverd met batterijlader.

Snelheid en bereik

De Quattrocycle met elektrische ondersteuning heeft een maximale snelheid van 25 kilometer per uur.

Met een volle accu kan men ongeveer 15 kilometer rijden.

De bovenstaande afstand is niet gegarandeerd, het is erg afhankelijk van de belasting van de Quattrocycle, de geleverde inspanning van de berijders, de luchtdruk in de banden, weg-en windomstandigheden. Als het bereik onvoldoende is, kunt u altijd een tweede accu aanschaffen. Een extra accu kan eenvoudig worden bijgeplaatst.


Verkeersreglementen Elektrische fietsen.

In Nederland is het niet toegestaan om een E-bike te besturen met een vermogen van meer dan 250Watt. E-bike’s met een vermogen van meer dan 250Watt moeten voorzien worden van een verzekeringsplaatje. Indien u uw E-bike toch bestuurd met een vermogen van meer dan 250Watt dan zijn de gevolgen hiervoor voor uw eigen verantwoordelijkheid. Quattrocycle kan hiervoor op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld.

 

Informeer de wetgeving in uw land voordat u een E-bike aanschaft


Motor
Logon